Läs Auktoriserad elinstallatör

- tidigare Allmän behörighet

Är du intresserad av starta eget eller är det du som ska stå för företagets elbehörighet? Läs till Auktoriserad elinstallatör med Trainor, vi erbjuder utbildningen för både låg- och högspänningsanläggningar.

Passa på delta i vår tävling för att vinna en plats på Auktoriserad elinstallatör, AL i vår.

Varför läsa till Auktoriserad elinstallatör?

Eftersom elinstallatör är ett reglerat yrke behöver du ansöka om en auktorisation hos Elsäkerhetsverket för att få arbeta som det. Varje Installationsföretag behöver en Elinstallatör för regelefterlevnad och varje elinstallatör behöver både utbildning och praktisk erfarenhet av yrket.

Varje installationsföretag behöver dessutom ett egenkontrollprogram som utformas och kontrolleras av Elinstallatören, men det är ledningens ansvar att egenkontrollprogrammet följs.

- Så går det till

Auktoriserad elinstallatör

Trainor erbjuder två utbildningar för den som vill bli Auktoriserad elinstallatör: A för högspänningsanläggningar och AL för lågspänningsanläggningar. Noter att du måste en godkänd utbildning i AL innan du får påbörja A.

Trainors utbildningskoncept bygger på en kombination av livesända föreläsningar och lärarledda träffar med laborationer. Utbildningen Auktoriserad Elinstallatör AL pågår under 18 veckor och består av totalt 25 timmar livesända föreläsningar i 16 veckor samt 3 träffar med laborationer i våra lokaler i Solna eller Sundsvall.

Auktorisation pågår under 6 veckor med en laborationsträff i Solna eller Sundsvall.

Vinn en plats på AL i vår

- i samarbete med elektrikerpodden

Var med och tävla om en plats på utbildningen Auktoriserad Elinstallatör, AL, i vår med laborationer i antingen Sundsvall eller Solna. Tävlingen genomförs i samarbete med Elektrikerpodden och vinnaren dras i deras avsnitt som släpps vecka 40.

Såhär tävlar du
Gå vår demokurs i Elsäkerhet vid arbete - Industri, låg- och högspänning och svara på 4 frågor om kursen i svarsformuläret. Vinnaren presenteras i Elektrikerpoddens avsnitt vecka 40.

Priset gäller vinnaren och kan inte skänkas bort, säljas eller återbetalas mot pengar. I priset ingår endast utbildningen (Ej exempelvis kost och logi).

Eälsäkerhet vid arbete industri

Förkunskapskrav

Så ansöker du om din auktorisation

Våra utbildningar

Auktorisation A eller AL